Sikkerhet

Sikkerhet er alltid første prioritet. Etter at du har valgt den rette scooteren for deg tilpasset dine behov så går vi videre til grunnleggende tips for en sikker kjøreopplevelse. Akkurat som ved kjøring av skateboard og sykkel, så behøver du hjelm når du kjører våre scootere. Vær alltid bevisst på din sikkerhet og vi anbefaler også bruk av albue og knebeskyttere som er spesielt designet for elektriske scootere. Vi selger dette i vår nettbutikk som ekstrautstyr. Disse forhåndsreglene kan beskytte deg hvis uhellet skulle være ute. Vi anbefaler også at man alltid bruker refleksvest når man kjører i mørket for å være godt synlig.

Bli godt kjent med din scooter

Selv om du er blitt kjent med hvordan scooteren fungerer etter å ha lest håndboken, må du øve i den virkelige verden for de beste resultatene. Vi anbefaler ikke at du kjører scooteren din før du føler deg helt komfortabel med alle kjøreegenskapene til din scooter. For å kunne kjøre scooteren trygt både for deg selv og dine omgivelser er viktig å forstå funksjonen til din scooter grundig. Du bør kjøre veldig forsiktig i begynnelsen og fokusere mer på det grunnleggende i begynnelsen, for eksempel lys, batteri, dashbord, hastighet og bremsene.
 

Kjør alltid alene

Alle våre modeller er kun laget for en person (føreren). Aldri kjøre mer enn en person, og ikke engang forsøke å kjøre på den sammen med et barn. Det er verdt å ta dette seriøst for å unngå skader ettersom selv en krasj i lav hastighet kan forårsake stor skade for deg og din sparkesykkel.

Kjøring på offentlige veier

I vår brukerhåndbok står det klart og tydelig hvilke modeller som er lovlige for kjøring på offentlige veier. Hvis scooteren du har valgt ikke er godkjent for kjøring på offentlige veier må den kun kjøres på private veier. Hvis du har valgt en sykkel som er godkjent for kjøring på offentlige veier og i trafikken så det er viktig at du er en ansvarlig kjører som kan trafikkreglene. Dette må du lære deg før du kjører ut i trafikken for å beskytte deg selv og andre mot ulykker. Vær nøye med å lære deg hvilke lover som gjelder for kjøring med din scooter.

Fest aldri din scooter til ett annet kjøretøy

Våre scootere er kun laget for kjøring alene. Du må ikke under noen omstendigheter feste deg selv eller din scooter til ett annet kjøretøy. Å være festet til ett annet kjøretøy kan øke risikoen for en ulykke og kan forårsake alvorlige skader. Selvfølgelig kan det også skade din scooter.

Ikke kjør scooteren hvis den ikke fungerer som den skal

Hvis du merker at det noe som ikke fungerer som det skal med scooteren, så må du få den sjekket før du fortsetter å kjøre. Ved å fortsette å kjøre på den i en sånn situasjon uten å få den sjekket først er sjansen stor for at scooteren kan bli ødelagt. Du risikerer også din sikkerhet i ett sånt tilfelle. Pass alltid på at scooteren fungerer som den skal, og vedlikehold den på fast basis. 

Scooteren er ett fremkomstmiddel - ikke ett leketøy

Våre scootere ikke laget for stunts. Som nevnt tidligere er våre scootere ett fremkomstmiddel for kun en person, og tåler begrenset med trykk - unngå derfor å gjøre triks med scooterne.

Våre voksen-modeller er ikke ment for barn

Noen av våre modeller er kun tiltenkt voksne. Disse kraftige scooterne er tydelig markert med « 18» ved bestilling. Disse modellene har enorme krefter og kan sammenlignes med en motorsykkel - og er definitivt ikke ment for barn. Du må ikke tillatte barn å prøve disse scooterne ettersom dette kan sette sikkerheten i stor fare. I tilfeller hvor du ønsker å la ditt barn prøve scooteren så har vi andre modeller som er bedre egnet til dette.

Lær deg grunnleggende kunnskap om din scooter 

Du bør vite det grunnleggende om din elektriske scooter. Via vår brukermanual kan du tilegne deg nødvendig kunnskap om hvordan scooteren er bygget. Ved å gjøre deg kjent med ledninger og andre systemer på sykkelen din har du ett godt utgangspunkt til å kunne gjenkjenne eventuelle problemer som kan oppstå på din scooter. Ett godt tips er å ta nærbilder av de ulike systemene på scooteren når den er ny. Disse bildene kan du bruke som referanse til oss dersom du en dag skulle behøve hjelp med scooteren. En annen fordel ved å forstå din scooter er at du vil bli mer bevist på hvordan du håndterer den på en god måte, og dermed forlenge scooterens levetid.

Du blir høyere

Du blir høyere når du kjører på din scooter. Pass på at du ikke kolliderer med skilt, markiser og andre ting du vanligvis ville ha spasert under når du går.

Ikke kjør når det er glatt 

Scooty-modellene er ikke beregnet på snø og glatt føre. Parker scooteren innendørs før vinteren og minusgradene kommer. 

Ikke slipp styre når du kjører

Hold altid begge hendene på styre når du kjører. 

Holde deg unna vanndammer

Fare for vannplaning og mulig vannskade på det elektriske på din scooteren samt at du mest sannsynlig vil bli våt er ikke anbefalt. 

Lading

Som på alle andre oppladbare elektriske artikler anbefaler vi å unngå lading om natten. Sørg for trygg lading og lad dine elektriske artikler når du er våken!

Tips for avdekning av brannfarlige ladere:

Lukter det svidd
Kjenn etter om den er unormalt varm
Er det ulyder i laderen? 

Kontakt oss hvis du skulle oppleve noen av dette

  

Hastighetsbegrensning

Scooty.no står ikke ansvarlig for hvordan du bruker din sparkesykkel. 

Er den ikke fysisk fartsbegrenset fra Scooty.no er det heller ikke lov å benytte den i det offentlige rom.

Les mer om de nye reglene som kom 10.04.2018 her: Hastighetsbegrensing

 

Scooty kan være en morsom, gledelig og praktisk måte å komme seg frem på. Vær likevel klar over at gleden potensielt kan bli til en tragedie hvis du ikke følger de grunnleggende sikkerhetsreglene. 

Kjør forsiktig og ta hensyn til andre trafikanter, spesielt overfor gående.

Ta disse tipsene alvorlig og vær nøye på å følge dem - så er grunnlaget lagt for å kunne nyte et trygt og effektivt fremkomstmiddel. 

Vi minner om at uaktsom bruk av Scooty frafaller all reklamasjon og garanti.

 

Meny

Kundeservice

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn