Slik er reglene

Topphastigheten på motordrift kan ikke være høyere enn 20 km/t 

Spesifikasjonene til elektriske kjøretøy tillater pluss/minus 10% på dette punktet, så 22 km/t er faktisk innafor.

I motsetning til vanlige el-sykler er det ingen krav om begrensninger i motorkraft. En sterk motor og høy effekt (volt) på batteri er en fordel hvis du ønsker å kunne kjøre i 20 km/t i normale norske motbakker. Elektriske sparkesykkel med 36v og 350w motor eller lavere blir fort for svake for en voksen person og man må mest sannsynlig hjelpe til selv i bakkene.

Alle våre sparkesykler fra leveres standard sperret til 20- 22 km/t (avhengig av vekt last) Les mer om hvilke muligheter du har for hastighetsbegrensning av Scooty her: Hastighetsbegrensning 
 

Av trafikksikkerhetshensyn er vekten på elektrisk sparkesykkel begrenset oppad til 70 kilo, inkludert batteri. Bredden skal ikke være over 85 cm, lengden ikke over 120 cm 

Alle våre sparkesykler er innenfor disse kravene. 

Montering av sitteanordning er ikke tillat

Det finnes seter å få kjøpt til våre Scooty´s, men dette er altså ikke lov å montere.

 

Den elektriske sparkesykkelen skal være utstyrt med frontlys, baklys og reflekser. Det stilles også krav til bremsekraft. I tillegg må den ha signalhorn eller signalklokke, tilsvarende som for sykkel. (Det kan imidlertid gis unntak fra disse kravene der slikt utstyr ikke kan monteres).

Scooty Max er innenfor disse kravene, Scooty Urban Pro og Scooty Zero mangler signalklokke, men en vanlig sykkelringeklokke kan monteres.


Det er ikke krav om bruk av hjelm eller obligatorisk opplæring.

Selv om det ikke er krav om bruk av hjelm, vil vi oppfordre alle som ferdes på Scooty til å bruke hjelm.

 

«Aktsomhetsparagrafen»

Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen. (§3 i Vegtrafikkloven)

Scooty oppfordrer at du kjører forsiktig og ta hensyn til andre trafikanter, spesielt overfor gående.

Meny

Kundeservice

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn