Vedlikehold

Hvordan forlenge levetiden på litiumbatteriet?

Batteriet på en elektrisk sparkesykkel er et delikat element og alder og bruk påvirker batteriets levetid. Ta derfor godt vare på batteriet for å øke batteriets levetid. 

  • ikke overlad batteriet, standard lader vil lade batteriet fullt etter ca. 5-10 timer (laderen stopper ved full ladning). grønt lys på lader.
  • Forsøk å unngå og tømme batteriet fullstendig.
  • Unngå parkering av sparkesykkel i direkte sollys (på det varmeste)
  • Ikke lad batteriet ved lave temperaturer, ideell temperatur fra 5 - 20 grader.
  • Sørg for at batteriet ikke er tomt før en lang periode uten bruk (ca. 40 - 60% kapasitet er ideelt ved langtidslagring).

  • Oppbevar sparkesykkelen i romtemperatur mellom 5 - 20°C ved langtidslagring.
  • Ved langtidslagring, lad batteriet hver 2. måned.

 

Rengjøring av Scooty

Det du trenger for grunnleggende og effektiv rengjøring er en fuktig klut, eventuelt en gammel tannbørste for å komme til trange plasser.

Hold deg unna direkte vannstråle som hageslange eller høytrykksspyling da de elektriske komponentene som motor, batteri og kontroller ikke bør utsettes for mye vann som kan skje ved direkte spyling eller nedsenkning i vann.

 

Stram opp skruer

Sjekk alle bevegelige deler og stram til skruer. Det er viktig å se over alle deler som er bevegelige og etterstramme. Er det skruer som har blitt borte pga. manglende vedlikehold, ta kontakt med oss så kan vi sende deg reserveskruer.

 

Se over dekkene

Det er også lurt å sjekke lufttrykket i dekkene og dekkslitasje jevnlig for å forsikre seg om at alt er slik det bør være.( Lufttrykk 45 PSI) 
Du punkterer lettere med lite luft, og punkterer du og har god fart kan det være småskummelt.

 

Sjekk bremser

Sjekk at bremsene er riktig justert. Drypp eller spray litt olje inn i bremsevaierstrømpen slik at de løper lett. Det er ikke så mye som skal til for at det skal gå lettere å bremse. Hvis hjul og bremser og alt går greit så blir opplevelsen mye bedre.

Meny

Kundeservice

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn